fbpx

Négy éves oktatási programunk 2-2 éves periódusra osztható. Az első két évfolyamban (Freshman és Sophomore) az egyes projekteken keresztül feltérképezzük az érdeklődési köröket, a diákok megismerik saját erősségeiket, majd a következő két év (Junior, Senior) már ez alapján személyre szabottan alakul.

Mi a Freshman és Sophomore évfolyam célja?

Első két évfolyamunk célja, hogy a 21. századi készségeket elmélyítsük a diákokban. A történelem során most értünk el egy olyan korszakhoz, ahol nem elég tudni. Kitartó munkára, együttműködésre, kreativitásra, teljesítményre és önismeretre van szükség a sikerhez. A két év során ezeket térképezzük fel különböző témakörökbe ágyazva.

Mi történik az órákon?

Az iskolában kialakult gátlásokat oldjuk fel, megtanulnak hatékonyan csapatban dolgozni. Az egyes projektmunkák során a prezentálás helyes formáit sajátítják el, illetve a kérdések fontosságát. Az egyes tudományterületeket mélyebben megismerik, gyakorlati szempontból járva körül az egyes témákat. Az angol nyelv kiemelt használatával magabiztosabban szólalnak meg angolul különböző helyzetekben. Tudatos gondolkodásuk, problémamegoldó képességük folyamatosan fejlődik.

 

Mi a Junior és Senior évfolyam célja?

A másik két évfolyam célja, hogy a diák érdeklődésének megfelelően úgy alakítsuk a programot, hogy az a legjobb módon segítse a diákot céljai elérésében. Segítünk megtalálni azokat a területeket és lehetőségeket, amelyek érdeklik őket, valamint fókuszt találunk azoknak, akik még keresik a számukra megfelelő utat.

Mi történik az órákon?

Ha a továbbtanulás a cél, azokat a készségeket erősítjük, azokat a témákat bővítjük, amelyekre az egyetemi éveik alatt szükségük lehet. Megismerik a külföldi felsőoktatási rendszert, így időben fel tudunk készülni a külföldi továbbtanulásra is. Ha szakmai úton fejlődnének tovább, vállalati környezetbe visszük őket, ahol megismerhetik az egyes területek működését, nehézségeit, kihívásait. Angol nyelven már komplex szakmai anyagok értelmezésére is képesek lesznek.

 

Ki jelentkezhet az évfolyamokba?

Freshmen: 14-16 éves korosztály

Sophomore: 16-17 éves korosztály

Junior: 17-18 éves korosztály

Senior: 18-19 éves korosztály

 

Mikor vannak az órák?

Heti 2 óra szeminárium hétköznap délután vagy szombat délelőtt.

Egyéni mentorálás előre egyeztetett időpontokban.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

1. Jelentkezési lap kitöltése

2. Felvételi beszélgetés

FIGYELEM: A 2020 szeptemberében induló évfolyamunkba csak a 14-17 éves korosztály jelentkezését várjuk. Junior és Senior évfolyamot még nem indítunk.

 

Mennyibe kerül a tandíj?

Az alternatív iskolák önfenntartóak. A magas szintű oktatási feltételeket a tandíj által biztosítja.  A Grundon az egy főre jutó havi tandíj átlagos mértéke 180 euró, amely magában foglalja a heti oktatási programot, az egyéni mentorálást, tájékoztató programokat.

Az alternatív iskolák egyre nagyobb teret hódítanak világszerte, melyek a személyre szabott, projektalapú oktatásra és a kreditrendszerre építenek.  A finn iskolamodell már évtizedek óta bizonyítja sikerességét. A Grundon pedig ezek összekapcsolódnak.

  • személyre szabott
  • projektalapú
  • gyakorlatorientált
  • tanulócsoportok
  • nemzetközi érettségi

Iskolán kívüli oktatási programunk 4 fő területen szeretné segíteni a középiskolás diákokat: pályaorientáció, készségfejlesztés, nyelvtudás és külföldi továbbtanulás.

 

A pályaválasztás egy meghatározó és nem egyszerű döntés az ember életében. A 'Mi leszel, ha nagy leszel?' már egész fiatalon ott lebeg a diákok körül a levegőben. Ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran az utolsó pillanatig húzzák a döntést, vagy csak sodródnak a 'majd lesz valahogy' kijelentések között. Sokszor a kedvenc tantárgy határozza meg, hogy merre tovább, de ez sem mindenkinél bizonyul jó taktikának.

 

Hiszünk abban, hogy a jó döntéshez idő kell. Célunk, hogy diákjaink minél több tapasztalatot, impulzust és ismeretet szerezzenek önmagukról és a világról.

 

Az első két évben (Freshman, Sophomore) az egyes projekteken keresztül feltérképezzük az érdeklődési köröket, a tanulók megismerik saját erősségeiket, majd a következő két év (Junior, Senior) már ez alapján személyre szabottan alakul. Azoknak a diákoknak, akik szakmát szeretnének tanulni, gyakornoki programokat biztosítunk, szakmai előadásokat rendezünk.

A külföldi továbbtanulás iránt érdeklődőknek pedig egy felkészülési folyamat veszi kezdetét. Tudatos felkészülésre van szükség, hiszen a követelmények is eltérőek. Meghatározzuk a tanulási irányt, az angol nyelvtudást magasabb szintre emeljük és elkészítjük a portfóliót. Ebben segít az amerikai partneriskolánk off-campus programja, amely lehetővé teszi az amerikai érettségi megszerzését, ezáltal az egyszerűbb alkalmazkodást a külföldi oktatáshoz.

 

Tudnivalók az amerikai partneriskolánkról:.

 

Miért fontos a nemzetközi akkreditáció?

  • a hazai érettségivel ellentétben kaput nyit számos nagy presztízsű egyetemre
  • az Egyesült Államokban továbbtanulni szándékozó tanulók elvégezhetik a Főiskolai Felvételi Bizottság (College Entrance Examination Board, CEEB) SAT, SAT Reasoning Test, SAT Subject Test, AP Test, CLEP, és ACT teszteket

 

Hol tanulnak tovább az itt végzett diákok?

  • San Francisco, New York, Boston, Miami, Cambridge, London, Barcelona, Washington, San Diego, Dallas, Amsterdam, Hága, Princeton (az egyetemek teljes listáját itt találja)

 

Álmunk egy olyan közösség, ahol célokat találunk, egymást motiváljuk, a legtöbbet hozzuk ki a másikból, ahol a cégekkel való együttműködéssel a jövőt építjük, ahol az amerikai iskolával nyitunk a világra.

Hiszünk abban, hogy az újragondolt oktatás vonzó,  lehetőség és kihívás.

Tanárok, diákok, szülők és cégvezetők tucatjai látják, hogy változásra van szükség. Az első lépés, hogy mi változzunk és megtaláljuk azokat a pontokat, amiben egyetértünk. Hiszünk abban, hogy a változáshoz nem kell egyéb, minthogy megteremtsük hozzá a teret.

 

Ez a Grund.

Élj velünk!

 

Együttműködő partnereink:

 

 

 

Tanulócsoportokkal dolgozunk, ahol a 10-15 fős létszám lehetővé teszi a személyre szabott oktatást.

Célunk, hogy diákjaink a megszerzett ismereteiket a való életben is használni tudják. Az összefüggésrendszerek, a kritikai gondolkodás, a problémamegoldó képesség, a csapatdinamika, a vitakészség mind olyan kompetenciák, amelyekre szükségük lesz a jövőben.

A munkaerőpiac gyorsan változik, a kutatások a következő évtizedekben pedig komoly változásokat jósolnak, így a személyes és szociális készségek egyre fontosabbá válnak. Az érzelmi stabilitás és a kreativitás meghatározó kompetenciái lesznek a jövőnknek.

 

Az angol nyelvtudás már nem plusz készség, hanem egy elvárt, elengedhetetlen képesség a munkaerőpiacon. Célunk az angol nyelv mindennapi kommunikációba emelése. Oktatási programunk magyar nyelvű, de az angol nyelv használata kiemelten fontos. A Junior és Senior évfolyamokban azon diákoknak, akik külföldi továbbtanulást terveznek, az angol nyelv használatának aránya megemelkedik.

 

Célunk, hogy diákjaink a Grundon megszerzett képességek és nyelvtudás birtokában könnyen boldoguljanak a világ bármely pontján.

 

A kompetenciafejlesztés és élményalapú oktatás mellett

lehetőség van amerikai érettségi megszerzésére is.

 

A Clonlara michigani iskola 1967-óta működik, és off-campus programjában lehetőséget ad magyar diákoknak is, hogy  érettségihez jussanak.  Ha a cél a külföldi továbbtanulás, a világ olyan nívósabb egyetemeire való bejutás, ahova a hazai érettségi nem elég, mi ebben is tudunk segíteni.

Az érettségi követelmények része minimum 22 tanulmányi kredit teljesítése. A diákok választhatnak, hogy a nemzetközi vagy az amerikai kredit követelményeket kívánják teljesíteni. Ez utóbbi az Egyesült Államokban továbbtanulni tervező diákok számára célszerű.

 
Témakörök Ajánlott kurzusok Kreditek
Kultúra  Magyar nyelv és irodalom 4
Nyilvános beszéd 0,5
STEM  Tudomány és technológia 3
Matematika 2
Társadalomismeret   Történelem 1
Államismeret 0,5
Földrajz 0,5
Egészség és mozgás   1,5
Szabadon választható Diák által választott témák 7

 

A Clonlara a Carnegie kreditegységet veszi alapul, ahol 180 óra munka felel meg egy kreditpontnak. A tanulmányi követelmények része egy Capstone projekt megvalósítása 0,5-2,0 kredit értékben. Ez a szokásos kredit tevékenységnél nagyobb mélységben kidolgozott projektmunka és egy hozzá tartozó portfólió elkészítése az érettségi évében.
A diákok általában 5-6 kreditpontot gyűjtenek össze évente. Akik szeretnék tanulásukat felgyorsítani, maximum 9 kreditpontot gyűjthetnek össze. A szabadon választható tárgyak skálája nagyon széles – csak a képzelet és a lehetőségek szabnak határt: nyelvek, programozás, 3-D tervezés, festészet, zene, főzés, barkácsolás stb.

A Grundon nem csak az érettségi a cél, hangsúlyt kap az odavezető út is, amely izgalmas és változatos.

A csoport működéséről e-mailben vagy fórumainkon kaphatnak bővebb tájékoztatást.