fbpx

Pályaválasztás

Az alternatív iskolák egyre nagyobb teret hódítanak világszerte, melyek a személyre szabott, projektalapú oktatásra és a kreditrendszerre építenek.  A finn iskolamodell már évtizedek óta bizonyítja sikerességét. A Grundon pedig ezek összekapcsolódnak.

  • személyre szabott
  • projektalapú
  • gyakorlatorientált
  • tanulócsoportok
  • nemzetközi érettségi

Iskolán kívüli oktatási programunk 4 fő területen szeretné segíteni a középiskolás diákokat: pályaorientáció, készségfejlesztés, nyelvtudás és külföldi továbbtanulás.

 

A pályaválasztás egy meghatározó és nem egyszerű döntés az ember életében. A 'Mi leszel, ha nagy leszel?' már egész fiatalon ott lebeg a diákok körül a levegőben. Ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran az utolsó pillanatig húzzák a döntést, vagy csak sodródnak a 'majd lesz valahogy' kijelentések között. Sokszor a kedvenc tantárgy határozza meg, hogy merre tovább, de ez sem mindenkinél bizonyul jó taktikának.

 

Hiszünk abban, hogy a jó döntéshez idő kell. Célunk, hogy diákjaink minél több tapasztalatot, impulzust és ismeretet szerezzenek önmagukról és a világról.

 

Az első két évben (Freshman, Sophomore) az egyes projekteken keresztül feltérképezzük az érdeklődési köröket, a tanulók megismerik saját erősségeiket, majd a következő két év (Junior, Senior) már ez alapján személyre szabottan alakul. Azoknak a diákoknak, akik szakmát szeretnének tanulni, gyakornoki programokat biztosítunk, szakmai előadásokat rendezünk.

A külföldi továbbtanulás iránt érdeklődőknek pedig egy felkészülési folyamat veszi kezdetét. Tudatos felkészülésre van szükség, hiszen a követelmények is eltérőek. Meghatározzuk a tanulási irányt, az angol nyelvtudást magasabb szintre emeljük és elkészítjük a portfóliót. Ebben segít az amerikai partneriskolánk off-campus programja, amely lehetővé teszi az amerikai érettségi megszerzését, ezáltal az egyszerűbb alkalmazkodást a külföldi oktatáshoz.

 

Tudnivalók az amerikai partneriskolánkról:.

 

Miért fontos a nemzetközi akkreditáció?

  • a hazai érettségivel ellentétben kaput nyit számos nagy presztízsű egyetemre
  • az Egyesült Államokban továbbtanulni szándékozó tanulók elvégezhetik a Főiskolai Felvételi Bizottság (College Entrance Examination Board, CEEB) SAT, SAT Reasoning Test, SAT Subject Test, AP Test, CLEP, és ACT teszteket

 

Hol tanulnak tovább az itt végzett diákok?

  • San Francisco, New York, Boston, Miami, Cambridge, London, Barcelona, Washington, San Diego, Dallas, Amsterdam, Hága, Princeton (az egyetemek teljes listáját itt találja)

 

Álmunk egy olyan közösség, ahol célokat találunk, egymást motiváljuk, a legtöbbet hozzuk ki a másikból, ahol a cégekkel való együttműködéssel a jövőt építjük, ahol az amerikai iskolával nyitunk a világra.

Hiszünk abban, hogy az újragondolt oktatás vonzó,  lehetőség és kihívás.

Tanárok, diákok, szülők és cégvezetők tucatjai látják, hogy változásra van szükség. Az első lépés, hogy mi változzunk és megtaláljuk azokat a pontokat, amiben egyetértünk. Hiszünk abban, hogy a változáshoz nem kell egyéb, minthogy megteremtsük hozzá a teret.

 

Ez a Grund.

Élj velünk!

 

Együttműködő partnereink: